Daphne Kalff 

 

Op de middelbare school schrijft ze al gedichten, maar dat verwatert daarna. In 2006 volgt ze een poëzieweek in Frankrijk en dan begint het weer! Poëzie is schrijven en schrappen, puzzelen met woorden, zoals ze het zelf noemt.

Ze doet mee aan verschillende open podia, oa bij Kopwit in Zutphen, Amateurkunstfestival in Veenendaal, Breehoek in Scherpenzeel, wordt ‘Slampion Veenendaal’ in  2012.

Haar gedichten zijn gepubliceerd in o.a. Poëziepuntgl en in Dichter bij de Kunst (Zutphen). In 2013 komt haar bundel ‘Plusminus de Liefde‘ uit bij Boekscout.

In 2015 staat haar gedicht ‘Voordeel‘ in de Top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd en dus ook in de verzamelbundel ‘Liegen op een hoger plan‘.

In Veenendaal heeft ze het collectief ‘Dichters aan de Grift‘ opgericht, een gezelschap dat elkaar maandelijks opzoekt, schrijfopdrachten maakt en feedback geeft.

In 2016 verschijnt de verzamelbundel ‘Zwanenvergadering‘, waarbij het woord uit haar gedicht  ‘Schuil maar‘ de naamgever is. Een initiatief van uitgeverij Anderszins, naar aanleiding van een poëziecursus van Ingmar Heytze. Meer info: zie link

 

In 2022 neemt zij deel aan het Stadsdichtersgilde te Veenendaal, samen met mededichters Mats Beek, Wilco van Doorn en Samira Serghini. 

 

Website: http://daphnekalff.jouwweb.nl/